Lyskasser:

På havesiden er der 2 lyskasser. De giver lys til kælderen og skal fungere som flugtvej.

Der er kun 1 lyskasse i afsnit 3 huse.

I bunden af begge lyskasser er der et afløb, og det er meget vigtigt, at holde dette afløb fri for blade og andet affald, da afløbet ellers kan stoppe. Hvis afløbet stopper kan du få problemer med vand på væggene ved vinduet eller vinduerne i kælderen.

Da vinduerne også skal fungere som flugtvej i kælderen, er det meget vigtigt, at ristene i jordhøjde ikke overdækkes eller sættes fast. Så hvis du lægger træterrasse eller lign., så vær opmærksom på at lave en mulighed for at kunne åbne ristene ved, f.eks. at lave en udskæring i overdækningen. For at sikre huset mod indbrud gennem kældervinduerne, kan det være en mulighed at købe nogle sikkerhedsanordninger hos en låsesmed. Den bedste løsning er 2 kæder som bores ind i betonvæggene i lyskassen og klikkes fast på risten. De kan også hurtigt klikkes af og derved stadig sikre flugtvejen.

Der er også mulighed for at sætter tremmer for vinduerne på indersiden, men denne mulighed er ikke god, da vinduerne så ikke kan bruges som flugtvej.

Det er fornuftigt, at male lyskassernes vægge hvide med udendørs maling, det giver meget mere lys i kælderen.

Lyskasser ned til kælderen