Varmtvandsbeholder eller gennemstrømsveksler.

Alle boliger er født med en varmtvandsbeholder på 200 liter. En stor beholder som stod på 3 jernben nede i kælderen.

Mange har fået skiftet til varmtvandsbeholdere der er mindre (men som er mere effektive end den gamle) og disse nye beholdere hænger typisk på væggen. Fordele ved disse beholdere er at der er en beholder med varm vand = altid varmt vand, men hvis man har flere teenagebørn kan de nogen gange “bade den tom for varmt vand”. Så skulle man ha´ købt en større model eller måske sætte temperaturen på lidt op.
Foto til højre:    Metro varmtvandsbeholder –  vandindhold 110 liter

 

 

Igennem tiderne er der også udskiftet mange varmtvandsbeholdere til gennemstrømsvekslere, en meget mindre kasse der også hænger på væggen. Fordelen ved den er, at den ikke fylder så meget og er billigere. En af ulemperne er, at den regelmæssigt skal afkalkes. En anden ulempe kan være, at hvis hele rækken skal i bad på samme tid om morgenen trækker man meget varme fra fjernvarmesystemet på samme tid.
Billed til venstre: Metro gennemstrømsveksler – vandindhold 2 liter, men løber aldrig tom for 42 °C varmt vand. Virker optimalt hvis der kun er åben for en vandhane ad gangen.

Siden 1999 har det ikke været godkendt/lovligt, at montere gennemstrømsvekslere ved udskiftninger!

Ved alle typer arbejde hvor komponenterne komme i forbindels med fjernvarmevand skal fjernvarmeværket kontaktes.

SE de tekniske forskrifter ??

Varmtvandsbeholder eller gennemstrømsveksler