Solceller i GodthåbsParken ????

Hele foråret har solceller været et varmt emne – både i medierne og i Albertslund. Det skyldes ikke mindst at solceller er blevet yderst fordelagtige. Godthåbsparkens tage er oplagte til solceller. De er flade og der er ingen høje træer, der skygger. Derfor har en gruppe af solcelleinteresserede beboere i samarbejde med bestyrelsen sat sig for at finde ud af, hvordan vi kan opsætte solceller på vores tage. Gruppen består af cirka ti beboere, herunder medlemmer af bestyrelsen.

Vi har fået kommunens godkendelse til, at vi må opsætte solceller under den nuværende lokalplan, så længe solcellerne ikke er synlige fra offentlig vej. Det betyder blot, at nogle enkle retningslinjer skal overholdes. For eksempel må solcellerne have en maksimal hældning på 25 grader fra vandret. Men inden for de rammer, kan der sagtens opsættes solceller, der dækker langt de flestes behov.

Inden solcellemødet havde Agenda Centeret og solcelle-gruppen samlet retningslinjerne for opsætning af solceller i Godthåbsparken samt gode råd, anbefalinger og økonomi i en solcellemanual. På denne måde blev det nemmere for hver enkelt beboer, at få solceller på taget – også uden at det kommer til at ligne kaos.

Inden mødet blev solcellemanualen omdelt sammen med materialer fra de forhandlere der blev indbudt til mødet den 20.8., så der var mulighed for, at læse om mulighederne inden mødet.

På mødet fortalte Agenda Centeret om fordelene ved at opsætte solceller og forhandlere fremlagde deres bud på solcelleløsninger.

www.agendacenter.dk kan du finde flere information om solceller. Ønsker du mere information om gruppens arbejde , kan du kontakte Zacharias Madsen fra Agenda Centeret på telefon: 43 62 20 15 eller mail: madsen@agendacenter.dk

Tid til nyt tagpap?

I forbindelse med opsætning af solceller kan det være en god idé at overveje om det er også er tid til at lægge nyt tagpap på taget, da det er mest rationelt, at gøre begge dele samtidig.

Hvis en hel række går sammen er der endvidere mange penge at spare. Derfor vil der på mødet også være mulighed for at melde sig som interesseret til at få lagt nyt tagpap – uanset om man i øvrigt ønsker solceller eller ej.

Jo flere der ønsker solceller jo bedre tilbud kan vi få fra leverandørerne.

Med venlig hilsen
Solcellegruppen og bestyrelsen

Solceller i GodthåbsParken