I denne artikel kan du læse referatet fra solcellemødet og links til solcellepræsentationer fra de 3 af de 4 firmaer der var med til mødet, som blev afholdt d. 20 august med beboere fra GP og Stadionparken:

200 diskuterede solceller i sommervarmen

Der var godt fyldt op i VUC Vestegnens festsal, da 200 beboere fra Godthåbsparken og Stadionparken var til solcellemøde. En gruppe beboere har gennem et halvt år undersøgt mulighederne for at få solceller på tagene. Projektet kulminerede med beboermødet, hvor fremmødet overgik alle forventninger.

”Det er fantastisk at se så mange beboere til et møde om solceller.

Jeg håber, at det betyder, at der inden længe vil blive opsat rigtig mange solcelleanlæg i Godthåbsparken. Vi har haft et tæt samarbejde med grundejerforeningen og Agenda Centeret, og uden dette samarbejde havde vi ikke kunnet forberede mødet så godt, delt et grundigt materiale ud til alle beboere, og samlet så mange mennesker. Bl.a. har beboerne fået en solcellemanual, der gør det nemmere og mere overskueligt at opsætte solceller, som Agenda Centeret har været behjælpelig med at udarbejde,” fortæller Kenn Thomsen fra Jægerhusene, der er én af de beboere, der har været aktive i arbejdet med solceller.

Nils Jensen, formand for grundejerforeningens bestyrelse i Godthåbsparken, indledte mødet med at byde velkommen og rose de engagerede beboere, der havde gjort det muligt at samle så mange mennesker til et møde om solceller på en dag, hvor grillen og sommervejret i haven ellers kunne virke mere tillokkende.

Povl Markussen fra Agenda Centeret tog herefter over og fortalte om lokalplanen, tagenes bæreevne, de økonomiske og ikke mindst de miljømæssige fordele ved at opsætte solceller, som gør at man bliver en del af den nødvendige omstilling til vedvarende energi. Han understregede, at det på alle måder bedre kan betale sig at opsætte solceller til at producere strøm fremfor solfangere til varme i boligområder med fjernvarme.

Herefter var det tid til at høre om tilbuddene på solceller. Fire solcellefirmaer var blevet inviteret til at fortælle om, hvilke solcelleløsninger de kunne tilbyde beboerne. Hvert firma fik 15 minutter til at fremhæve fordelene ved netop deres tilbud. Der var meget forskellige bud på, hvordan solcelleanlæg kunne sættes op på tagene. Ikke mindst fordi den nuværende lokalplan ikke tillader, at solcellerne er synlige fra vejen og fordi der også skal tages hensyn til de særlige tagkonstruktioner i Godthåbsparken og Stadionparken. Begge dele havde firmaerne dog taget højde for i deres præsentationer.

Første præsentation blev holdt af Botond Vagi fra GreenGo Energy (se præsentationen her), der især lagde vægt på, at GreenGO Energy tilbyder en serviceaftale, der garanterer produktionen til 0,24 kr./kWh. GreenGo Energy havde repræsentantet fra Nykredit med på mødet til at besvare spørgsmål vedrørende finansiering. GreenGo Energy har lavet en hjemmeside dedikeret til beboerne i Godthåbsparken og Stadionparken: www.greengoenergy.dk/albertslund

Næste præsentation kom fra Dennis Aarø fra Gaia Solar (se præsentationen her), hvis solceller i Albertslund opsættes i samarbejde med AH-El, der også var til stede på mødet og ligeledes svarede på spørgsmål efterfølgende. Gaia Solar er grundlagt i 1996 og er således en af pionererne på det danske solcelle-marked, og et af de danske firmaer med mest erfaring indenfor både produktion og opsætning af solceller.

Tredje præsentation stod Poul Jørgensen fra PMG Energy for(se præsentationen her). PMG Energy er et nystartet firma med adresse i Albertslund. PMG Energy havde både inviteret alle sine samarbejdspartnere med: Både PL Service, der står for installationen, Nordkyst Revision, der kan være behjælpelige med skattemæssige spørgsmål og ingeniørfirmaet Alm og Thomsen, der svarede på tekniske spørgsmål vedrørende montering.

Aftenenes sidste præsentation blev leveret af Ingo Walterscheid fra SolarElements, der også har oprettet en hjemmeside dedikeret til Godthåbsparken og Stadionparken: www.solarelements.dk/agendacenter. SolarElements kunne også tilbyde at lægge ny tagbelægning i forbindelse med opsætningen af solceller, så man ikke senere skal tænke på, at anlægget senere skal flyttes. Ny tagbelægning koster gennem SolarElements omkring 12.500 kr.

Mødet sluttede med spørgsmål fra salen og derefter havde firmaerne opstillet boder, hvor beboerne havde mulighed for at tale med solcellefirmaerne enkeltvis eller i mindre grupper.

 

referat og links fra solcellemødet