Belysning

Lampe

Opdatering om Belysningsprojektet – Maj 2024

Projektets Historie Vi har været i dialog med Albertslunds Forsyning omkring udskiftning af belysningen i næsten 3 år. De startede projektet med udskiftningen af belysningen på stikvejene. På grund af begrænsede ressourcer fra forsyningens side, kunne hele Godthåbsparkens område ikke projekteres på én gang. De valgte først at tage sig af den del af belysningen, der var i dårligste stand og som de selv ejede.

Nuværende Status Albertslunds Forsyning har nu projekteret resten af belysningen i Godthåbsparken og er ved at færdiggøre økonomien. Forsyningen har skiftet belysningen på stikvejene og en enkelt mellemgang i Tranehusene. De er i gang med at skifte belysningen på Nordstien og skifter løbende belysningen på de andre stier omkring Godthåbsparken, som ejes af forsyningen.

Hvorfor Skal Belysningen Udskiftes? Der er flere grunde til dette:

● Lamperne og kablerne er udtjente.

● Kablerne lækker strøm til jorden.

● Det er ikke muligt at skaffe reservedele til lamper og master.

● Nogle af lyskilderne er udfaset og kan ikke købes længere.

● EU-lovgivning lukker produktionen af resten af de lyskilder, vores lamper bruger fra 2025.

Fordele ved Ny Belysning

● Lyskilderne i de nye lamper bruger kun en tiendedel af den strøm, de nuværende bruger.

● Området får et løft i udseendet ved at der er ensartede lamper i hele området.

● De nye lyskilder er retningsbestemt og vil derfor ikke lyse ind i folks huse som de nuværende.

 

Projektfinansiering Bestyrelsen vurderer i øjeblikket forskellige muligheder for finansiering. Når det endelige budget fra forsyningen er på plads, vil økonomien blive præsenteret til en kommende generalforsamling. Der er i udgangspunktet 2 muligheder for finansiering:

● Betale hele omkostningen for projektet ved projektafslutningen. Dette vil kræve at grundejerforeningen tager et lån i bank/kreditforening.

● Finansiere med et lån fra kommunen som tilbagebetales over 15 år.

Fremtidsudsigter Målet er at belysningen i Godthåbsparken bliver udskiftet i 2024/2025, men det afhænger naturligvis af en masse ting som skal falde på plads inden arbejdet bliver udført.

Vi ser frem til at kunne præsentere det færdige projekt med tilhørende økonomi. Vi glæder os til at forbedre vores fælles belysning og skabe et endnu bedre miljø for alle beboere i GP.

Med venlig hilsen,

Bestyrelsen

Link til den omdelte opdatering her: Omdelt opdatering

______________________________

December 2022

Lamperne er blevet skiftet langs med stikvejene.

På parkeringspladserne er der flere steder dårligt lys, og lamperne trænger til udskiftning, da der ikke længere kan købes pærer til dem.
De øvrige lamper langs stierne og kablerne, der forbinder dem, er udtjent. Pærerne i de gamle lamper bruger 10 gange så meget strøm som de nye modeller, og kablerne lækker desuden strøm til jorden. Der er derfor store besparelser at hente på en opgradering af belysningen.
Forsyningen står for lamperne langs stikvejene, og på grund af disses dårlige stand, har forsyningen været nødt til at fremskynde processen med at udskifte dem, hvorfor vi desværre ikke fik igangsat projektet for hele Godthåbsparkens areal i samme omgang.
Bestyrelsen har været i løbende dialog med forsyningen og er i gang med at undersøge, hvilke muligheder vi har for at få skiftet resten af lamperne langs stierne og parkeringspladserne i Godthåbsparken.
Scroll to Top